Ingredienser

Kødret
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g magert oksekød i tern
  • 1 stor kartoffel
  • 3 tsk. kyllingebouillon (pulver)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 grøn peberfrugt
  • Evt. lidt salt
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsbasmatiris
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. marwa (krydderi)
  • 10 dl vand
  • 2 tsk. hønsebouillon (pulver) eller 2/3 hønsebouillon-tern
Topping
  • 2 store bananer

Tilberedning

Kødret
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og svits løg med hvidløg i 2 minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med i 2 minutter.

Skræl kartoflen og skær den i tern. Bland den i kødet og tilsæt bouillon, spidskommen og koriander og lad det simre i 5 minutter. Skær peberfrugterne i strimler, bland med kødet og lad det simre endnu 5 minutter.

Tilbehør
Sæt risene i blød i en skål vand i 30 minutter. Skyl dem grundigt og lad dem dryppe af i en sigte.

Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt marwa og risene og rist dem i 2 minutter. Tilsæt vand og bouillon og kog op. Skru ned for varmen, lad risene koge ved svag varme i 20 minutter under låg. Sluk for varmen og lad dem trække færdigt.

Servér kød med ris og bananer skåret i skiver.

TIP
Kyllingebouillon kan erstattes med hønsebouillon.

Marwa er et somalisk blandingskrydderi, som fås i somaliske specialbutikker.

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 89 g Fedt: 15 g, heraf mættet fedt: 4 g

Hjertevarm mad 2017