Ingredienser

Lammefrikadeller
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 400 g hakket lammekød 12 %
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl danskvand
  • 50 g rasp
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie
Bagt rodfrugtsalat
  • 1 kg rodfrugter fx bolsjebeder, rødbeder og jordskokker
  • 1 kg kartofler
  • 1 rødløg
  • 2 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
Tzatziki
  • 1 agurk
  • ½ tsk. fint salt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • peber

Tilberedning

Lammefrikadeller
Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. Rør lammekød med salt. Finhak løget, og pres hvidløget. Rør løg, hvidløg og krydderier med kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time.

Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til frikadeller, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side.

Bagt rodfrugtsalat
Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Skrub kartofler og skær i mundrette stykker. Skær løget i både. Vend grønsager med kartofler, løg og olivenolie. Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er godt møre.

Tzatziki
Skær agurken i skiver. Drys med salt, og lad dem trække ca. 30 minutter. Skyl og vrid agurkerne fri for salt. Rør agurk og presset hvidløg med yoghurt og krydr med peber.

Servér frikadeller med bagte rodfrugter, kartofler og tzatziki.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 285 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (660 kcal). Kulhydrat 87 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 7 g

Ude og Hjemme, uge 11, 2017
Ude og Hjemme