Ingredienser
- 15 g gær
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 350 g hvedemel ca.
- 4 mellemstore kartofler
- 2 løg
- 100 g frisk mozzarella, 30+
- 1 spsk olivenolie
- 2 håndfulde babyspinat
- 50 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
- 1½ spsk tørret rosmarin
- blandet salat af fx:
- ½ salathoved
- 4 tomater
- 1 peberfrugt
- ½ agurk
Tilberedning
Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys med finthakket løg. Fordel kartoffelskiver, spinat, lufttørret skinke, rosmarin og mozzarella på pizzaen. Bag den ved 250 grader i ca. 25 minutter.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ (600 kcal) fordelt på: protein 17 % kulhydrat 63 % fedt 20 % (13 g)