Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel ca.
  • 4 mellemstore kartofler
  • 2 løg
  • 100 g frisk mozzarella, 30+
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 50 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 1½ spsk tørret rosmarin
Tilbehør
  • blandet salat af fx:
  • ½ salathoved
  • 4 tomater
  • 1 peberfrugt
  • ½ agurk

Tilberedning

Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys med finthakket løg. Fordel kartoffelskiver, spinat, lufttørret skinke, rosmarin og mozzarella på pizzaen. Bag den ved 250 grader i ca. 25 minutter.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (600 kcal) fordelt på: protein 17 % kulhydrat 63 % fedt 20 % (13 g)