Ingredienser
Fuldkornspizza med løg- 15 g gær
- 3 dl vand
- 250 g fuldkornshvedemel
- 1½ tsk groft salt
- 300 g pizzamel eller almindeligt hvedemel (ca.)
- 2 spsk olivenolie
- 4 løg
- 1 spsk friske rosmarinnåle eller ½ tsk tørret rosmarin
- 4 håndfulde spæde salatblade
- 6 tomater
- 50 g parmesanost
- 1 pk lufttørret skinke, ca. 80 g, fx parma- eller serranoskinke
Tilberedning
Fuldkornspizza med løg
Opløs gæren i lunkent vand. Rør fuldkornsmel, salt og halvdelen af pizzamelet i. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen er glat og smidig. Ælt i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og form den til fire kugler og lad dem efterhæve i 15 minutter. Rul dejen ud i fire tynde cirkler på et bord drysset med fuldkornshvedemel. Pensl pizzabundene med olivenolie og drys dem med fintstrimlede løg og rosmarin. Flyt pizzabundene over på enten en bageplade eller en bagesten. Bag pizzabundene ved 250 grader i cirka 10 minutter, til kanterne er gyldne og sprøde.
Salattopping
Skyl salaten og slyng den helt tør. Skær tomaterne i skiver. Riv osten groft eller høvl den i flager.
Fordel tomatskiver, salatblade, skinke og ost på pizzabundene og servér dem lune.
TIP
Fyldet kan varieres i det uendelige med fx tun fra dåse, kogt kylling, kogt skinke, oliven, ansjoser, soltørrede tomater, fersk mozzarella, osv.
Frugt og grønt pr. person
262 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3104 kJ (739 kcal). Kulhydrat 125 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 5 g
UH412