Ingredienser
- 1 stk spidskål (ca. 600 g renset vægt)
- 2 stk gulerødder
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk karry
- 4 kviste løvstikke
- 50 g abrikoser
- salt og peber
- 50 g peanuts
Tilberedning
Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde strimler.
Varm olien i en sautérpande og rist karryen heri. Tilsæt spidskål og gulerødder og steg det, til kålen er mør, men stadig har bid, ca. 5 minutter.
Hak løvstikken. Skær abrikoserne i mindre stykker. Vend løvstikke og abrikoser i spidskålen. Smag til med salt og peber. Drys peanuts over kålen ved servering.
Tip:Vær varsom med løvstikken – den er god i små mængder, men skarp og dominerende i store.
Frugt og grønt pr. person
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1000 kJ (230 kcal). Protein 8 g. Kulhydrat 25 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 1 g. Kostfibre 5 g
Grønt med Hjerteforeningen