Ingredienser

  • 1 stk spidskål (ca. 600 g renset vægt)
  • 2 stk gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk karry
  • 4 kviste løvstikke
  • 50 g abrikoser
  • salt og peber
  • 50 g peanuts

Tilberedning

Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde strimler.

Varm olien i en sautérpande og rist karryen heri. Tilsæt spidskål og gulerødder og steg det, til kålen er mør, men stadig har bid, ca. 5 minutter.

Hak løvstikken. Skær abrikoserne i mindre stykker. Vend løvstikke og abrikoser i spidskålen. Smag til med salt og peber. Drys peanuts over kålen ved servering.

Tip:Vær varsom med løvstikken – den er god i små mængder, men skarp og dominerende i store.

Frugt og grønt pr. person

Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (230 kcal). Protein 8 g. Kulhydrat 25 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 1 g. Kostfibre 5 g

Grønt med Hjerteforeningen