Ingredienser

  • 1½ dl bulgur eller couscous
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 25 g mandler
  • 4 kviste mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 granatæble
  • salt og peber
  • 50 g fetaost

Tilberedning

Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten.

Smag salaten til med salt og peber og smuldr fetaosten over.

TIP
Fetaost kan erstattes af en tilsvarende mængde oliven. Eller helt udelades

Frugt og grønt pr. person

185 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1122 kJ (267 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2,5 g

Hjertenyt nr. 1, 2013