Ingredienser
Grillet flanksteak- 1 lille flanksteak ca. 600 g
- 2 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 05 tsk. salt
- ½ tsk. salt
- peber
- 200 g perlespelt
- 1 løg
- 1 lille spidskål
- 2 store blommer
- 250 g jordbær
- ½ tsk. salt
- peber
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. vineddike
- 2 tsk. grovkornet sennep
- 1 tsk. flydende honning
Tilberedning
Grillet flanksteak
Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time.
Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad det hvile ca. 10 minutter. Skær kødet i skiver.
Salat
Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl.
Hak løget fint. Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit den fint.
Skær blommer i både. Skyl og nip jordbær og halver dem.
Vend perlespelt med løg, kål, blommer, jordbær og kød. Krydr med salt og peber.
Vinaigrette
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend i salaten.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 260 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2330 kJ (550 kcal). Kulhydrat 62 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g
Ude og Hjemme, uge 26, 2015
Ude og Hjemme