Ingredienser

Grillet flanksteak
  • 1 lille flanksteak ca. 600 g
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 05 tsk. salt
  • ½ tsk. salt
  • peber
Salat
  • 200 g perlespelt
  • 1 løg
  • 1 lille spidskål
  • 2 store blommer
  • 250 g jordbær
  • ½ tsk. salt
  • peber
Vinaigrette
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vineddike
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 tsk. flydende honning

Tilberedning

Grillet flanksteak
Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time.

Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad det hvile ca. 10 minutter. Skær kødet i skiver.

Salat
Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl.
Hak løget fint. Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit den fint.
Skær blommer i både. Skyl og nip jordbær og halver dem.
Vend perlespelt med løg, kål, blommer, jordbær og kød. Krydr med salt og peber.

Vinaigrette
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend i salaten.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 260 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2330 kJ (550 kcal). Kulhydrat 62 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 26, 2015
Ude og Hjemme