Ingredienser

Græsk salat
  • 300 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g fetaost i tern 40+
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vineddike
  • 2 tsk. oregano
  • ½ tsk. salt
  • Peber
Tzatziki
  • 1 agurk
  • 1 tsk. fint salt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl græsk yoghurt mindre end 1 % fedt
  • Peber
Flanksteak
  • 1 okse flanksteak ca. 600 g
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Tilbehør
  • 2 fuldkorns naanbrød 250 g

Tilberedning

Græsk salat
Skær tomaterne i både. Skær løget i skiver og pres citronsaft over. Kram løget, til det bliver blødt. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med løg, presset hvidløg, chili og fetaost. Dryp olie, eddike og oregano over og krydr med salt og peber.

Tzatziki
Skær agurken i skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 30 minutter.

Skyl og vrid agurkerne fri for salt. Rør agurk og presset hvidløg med yoghurt og krydr med peber.

Flanksteak
Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 6 minutter på hver side. Lad kødet hvile ca. 10 minutter tildækket, før det skæres i skiver.

Servér kød skåret i skiver med græsk salat, tzatziki og naanbrød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 41 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 33, 2016
Ude og Hjemme