Ingredienser

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g mandler
  • 75 g solsikkekerner
  • 75 g græskarkerner
  • 50 g rosiner
  • 40 g tørrede abrikoser
  • ½ tsk. flagesalt
  • 225 g dadler uden sten
  • 100 g peanutbutter
  • 100 g flydende honning

Tilberedning

Ca. 20 stk.

Kom havregryn på en tør pande og rist, til de dufter en smule og får lidt farve.

Kom havregrynene i en skål. Kom mandler, solsikkefrø og græskarker­ner på panden og rist, til de bliver gyldne. Kom i skålen sammen med rosiner, hakkede abrikoser og flage­salt. Hak dadlerne, og kom dem i en mini­hakker eller blender med 2 spsk. koldt vand. Blend til en pasta. Kom dadelpasta og peanutbutter på panden, og smelt det sammen ved svag varme under omrøring i ca. 5 min. Vend pastaen og honning med de tørre ingredienser. Ælt massen sammen, og pres den ned i en form med bagepapir. Spred den godt ud i siderne, og glat overfladen – evt. med fugtige fingerspidser. Sæt for­men på køl i min. 4 timer, hvorefter den skæres i skiver.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 850 kJ/200 kcal Kulhydrat 21 g Fedt 10 g, heraf 1½ g mættet fedt Protein 6 g

Hjerteliv nr. 3, 2023