Ingredienser
- 150 g grovvalsede havregryn
- 100 g mandler
- 75 g solsikkekerner
- 75 g græskarkerner
- 50 g rosiner
- 40 g tørrede abrikoser
- ½ tsk. flagesalt
- 225 g dadler uden sten
- 100 g peanutbutter
- 100 g flydende honning
Tilberedning
Ca. 20 stk.
Kom havregryn på en tør pande og rist, til de dufter en smule og får lidt farve.
Kom havregrynene i en skål. Kom mandler, solsikkefrø og græskarkerner på panden og rist, til de bliver gyldne. Kom i skålen sammen med rosiner, hakkede abrikoser og flagesalt. Hak dadlerne, og kom dem i en minihakker eller blender med 2 spsk. koldt vand. Blend til en pasta. Kom dadelpasta og peanutbutter på panden, og smelt det sammen ved svag varme under omrøring i ca. 5 min. Vend pastaen og honning med de tørre ingredienser. Ælt massen sammen, og pres den ned i en form med bagepapir. Spred den godt ud i siderne, og glat overfladen – evt. med fugtige fingerspidser. Sæt formen på køl i min. 4 timer, hvorefter den skæres i skiver.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Energi pr. stk.: 850 kJ/200 kcal Kulhydrat 21 g Fedt 10 g, heraf 1½ g mættet fedt Protein 6 g
Hjerteliv nr. 3, 2023