Ingredienser
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 50 g valnødder
- 100 g tørrede abrikoser
- 100 g tørrede dadler
- 100 g tørrede figner
- 100 g soltørrede tranebær
- 50 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 1 æg str. L
- 75 g farin
Tilberedning
18 snitter
Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker.
Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir.
Sæt formen i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter – til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt. Stil formen på en rist, og lad kagen køle af i formen. Vend kagen ud på et bræt, og skær den i 18 snitter.
Opbevar snitterne i en kagedåse.
Frugt og grønt pr. person
Pr. stk.: Ca. 25 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 600 kJ (150 kcal). Kulhydrat 24 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g
UH0315