Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g valnødder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede dadler
  • 100 g tørrede figner
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 50 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg str. L
  • 75 g farin

Tilberedning

18 snitter

Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker.

Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir.

Sæt formen i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter – til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt. Stil formen på en rist, og lad kagen køle af i formen. Vend kagen ud på et bræt, og skær den i 18 snitter.

Opbevar snitterne i en kagedåse.

Frugt og grønt pr. person

Pr. stk.: Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 600 kJ (150 kcal). Kulhydrat 24 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

UH0315