Ingredienser

Forårsruller
  • 4 gulerrødder
  • 200 g hvidkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 300 g hakket oksekød, højst 12% fedt
  • salt og peber
  • 6 plader fillodej
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk olie til pensling
Sursød sovs
  • 1½ dl vand
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ spsk eddike
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk majsstivelse
  • salt

Tilberedning

Forårsruller
Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Snit kålen meget fint.
Varm olien på en pande og svits karryen heri. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, gulerødder og kål og steg det ved god varme et par minutter. Tilsæt kød og brun det godt. Vend godt rundt, så grønsagerne ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.

Skær hvert stykke fillodej ud i to lige store dele, så der er 12 stykker i alt. Fold hvert stykke fillodej på den lange led. Fordel 2 spsk. fyld på midten af dejen. Pensl med æggehvide hele vejen rundt. Fold kanterne ind og rul dejen tæt omkring fyldet, som til en roulade. Læg fillorullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl rullerne med olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Sursød sovs
Kom vand, sukker, eddike, tomatpuré og presset hvidløg i en lille gryde. Kog det ved svag varme i ca. 3 minutter. Rør majsstivelsen ud lidt koldt vand til en jævning og rør den i saucen. Kog saucen i yderligere 3 minutter og afkøl den. Smag saucen til med salt.

Servér forårsrullerne med sursød sovs.

Frugt og grønt pr. person

129 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1904 kJ (453 kcal). Kulhydrat 57 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 1,2 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2012