Ingredienser

Æblekage
  • 150 g sukker
  • 210 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • ½ dl nøddeolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 æbler
  • 25 g mandelflager
Kardemommecreme
  • 3 dl skyr
  • 1 tsk stødt kardemomme

Tilberedning

1 kage = 10 stk

Æblekage
Bland sukker, mel, salt, kanel, natron og bagepulver sammen. Riv ingefæren fint. Rør ingefær, mælk, nøddeolie og citronsaft sammen med alle de tørre ingredienser. Fjern kernehusene fra æblerne, skær dem i store tern, og vend dem i dejen. Kom dejen i en springform ca. 22 cm i diameter og drys med mandelflager.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Prik i kagen med en tandstik, sidder der dej på, skal kagen bage længere.

Kardemommecreme
Rør skyr med kardemomme.

Servér kagen med eller uden kardemommecreme.

TIP
I stedet for mandelflager kan du bruge hasselnøddeflager, hakkede mandler eller nødder. Nøddeolie kan købes i velassorterede supermarkeder. Du kan bruge smagsneutral rapsolie i stedet for. Kagen er uden æg, og har du lyst til at lave den helt vegansk, kan du bruge alle slags plantemælk i stedet for almindelig mælk.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (230 kcal). Kulhydrat 38 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 9, 2016