Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk stødt kanel
  • 1 knsp salt
  • 2 æg str. L
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk ægte vaniljesukker
  • 250 g ægte marcipan
  • 1 ubehandlet appelsin
  • 100 g græsk yoghurt eller kvark 1%
  • 4 æbler

Tilberedning

1 kage/12 personer

Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Pisk æggene luftige med rørsukker og vaniljesukker, og vend melet i. Riv marcipanen groft og riv appelsinskallen fint. Rør marcipan og appelsinskal i dejen sammen med græsk yoghurt eller kvark.

Pres appelsinsaften op i en stor skål. Skræl æblerne, fjern kerner og skær dem i stykker på 2-3 cm. Vend æblestykkerne i appelsinsaften, og vend dem i dejen. Fyld den i en rund form (22-24 cm) foret med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter. Tjek med et træspyd, om den er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist.

 

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

UH515