Ingredienser

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • ¾ tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk kakao
  • 1 knivspids fint salt
  • 2 spsk nøddeolie + 1 tsk til at smøre fadet
  • 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 600 g modne pærer
  • 25 g mandelflager eller hakkede mandler

Tilberedning

1 bradepande = 16 stk.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret til en hvid creme. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kakao og salt, og sigt blandingen. Pisk hviderne skummende, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem stive. Rør halvdelen af æggehviderne i æggeblommerne. Vend melblandingen i dejen sammen med olie og mælk. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i dejen. Skræl pærerne, og skær dem i terninger. Vend pærerne i dejen, og kom dejen i et ovnfast fad, ca. 20×25 cm, smurt med olie, eller foret med bagepapir. Drys mandler på toppen, og bag kagen ved 175 grader i 30-40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at prikke i den med en tandstik. Når tandstikken kan trækkes op af kagen, uden at der sidder dej på, er kagen færdig.

TIP
I stedet for nøddeolie kan du bruge smagsneutral rapsolie.

Frugt og grønt pr. person

Frugt og grønt pr. stk.: Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 600 kJ (140 kcal). Kulhydrat 22 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 40, 2016