Ingredienser
- 75 g mørk chokolade
- 1½ bæger pasteuriserede æggeblommer
- 50 g sukker
- 2 bægre pasteuriserede æggehvider
- 25 g mandler
- 25 g hvedemel
- 1 tsk kakao
- 1 spsk nøddeolie
- olie til formen
- 100 g tørrede abrikoser
- 2 dl appelsinsaft
- 50 g sukker
Tilberedning
1 kage svarer til 10 personer
Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt.
Blend mandlerne fint. Bland dem med mel og kakao. Vend 1/3 af chokolademassen og olien i dejen. Kom dejen i en lille, oliesmurt springform eller et tærtefad, 18 cm i diameter. Bag kagen i 10 minutter ved 180 grader. Lad den køle af.
Smør resten af chokolademoussen på toppen af kagen, og lad den sætte sig i køleskabet i ca. 1 time. Tag kagen ud af køleskabet 15 minutter inden servering. Kog abrikoserne med appelsinsaft og sukker i 20-25 minutter, til appelsinsaften er gennemsigtig. Lad abrikoserne køle af og servér dem til chokolademoussekagen.
Frugt og grønt pr. person
30 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
10 pers - 1 stk kage: 740 kJ (175 kcal). Kulhydrat 27 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 2 g