Ingredienser

  • 75 g mørk chokolade
  • 1½ bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 25 g mandler
  • 25 g hvedemel
  • 1 tsk kakao
  • 1 spsk nøddeolie
  • olie til formen
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 2 dl appelsinsaft
  • 50 g sukker

Tilberedning

1 kage svarer til 10 personer

Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt.

Blend mandlerne fint. Bland dem med mel og kakao. Vend 1/3 af chokolademassen og olien i dejen. Kom dejen i en lille, oliesmurt springform eller et tærtefad, 18 cm i diameter. Bag kagen i 10 minutter ved 180 grader. Lad den køle af.

Smør resten af chokolademoussen på toppen af kagen, og lad den sætte sig i køleskabet i ca. 1 time. Tag kagen ud af køleskabet 15 minutter inden servering. Kog abrikoserne med appelsinsaft og sukker i 20-25 minutter, til appelsinsaften er gennemsigtig. Lad abrikoserne køle af og servér dem til chokolademoussekagen.

Frugt og grønt pr. person

30 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

10 pers - 1 stk kage: 740 kJ (175 kcal). Kulhydrat 27 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 2 g