Ingredienser

Græskarsuppe
  • 500 g græskarkød fx hokkaido eller butternut
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ liter hønsefond eller bouillon
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • peber
Sprøde croutoner
  • 2 skiver surdejsbrød
  • 1 spsk olivenolie
Porrer
  • 2 porrer
  • 1 lille bundt koriander
Tilbehør
  • 200 g groft hvedebrød

Tilberedning

Græskarsuppe
Skær græskarkødet i tern, og hak løget.

Varm olien i en gryde, og brun løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskar, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt.

Tilsæt hønsefond/bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Sprøde croutoner
Skær brødet i tern, og vend med olien. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir, og rist brødet i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter, til croutonerne er gyldne.

Porrer
Skær porrerne i strimler, og damp dem i 1 minut. Afdryp porrerne.

Servér suppen med croutoner, porrer, koriander og brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1700 kJ (410 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 42, 2015