Ingredienser

Salade Nicoise
  • 2 æg
  • 100 g grønne bønner
  • 2 hjertesalat
  • 200 g kogte kartofler
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g røget makrel
  • 1 bakke karse
  • Friskkværnet peber
Sennepsdressing
  • 1 tsk. grovkornet dijonsennep
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 2 fuldkorns pitabrød á 80 g

Tilberedning

Salade Nicoise
Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér
tomaterne.

Sennepsdressing
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill pitabrødene på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side.
Anret hjertesalat med æg, kartofler, bønner og tomater. Fordel makrellen over salaten, og top med karse. Krydr med peber, og servér med pitabrød.

TIP
Resten af den røgede makrel holder sig fint i køleskabet, hvis den opbevares i en beholder med låg. Spis den til frokost på et stykke brød, eller nyd den i en salat med rester fra køleskabet.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 270 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ/600 kcal Protein 30 g Kulhydrat 55 g Kostfibre 10 g Fedt 24 g, heraf 5 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 2, 2022