Ingredienser

Kartoffel-porresuppe
  • 4 porrer
  • 1-2 fed hvidløg
  • 600 g kartofler (500 g renset vægt)
  • 1 spsk koldpresset olie
  • 1½ l grønsags- eller hønsebouillon
  • 1 dl kaffefløde
  • muskatnød
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød
  • 150 g renset stenbiderrogn
  • lidt frisk dild

Tilberedning

Rens porrerne og snit dem fint – kassér grove, grønne blade. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

Sautér porrer og hvidløg bløde i en gryde med olie, og vend kartoflerne i. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 minutter.

Blend suppen sammen med fløden, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Rist rugbrødet, og skær det i aflange stykker.

Anret suppen i varme kopper eller tallerkner, top op med stenbiderrogn, og servér rugbrødsstænger til.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1600 kJ (380 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 7, 2015