Ingredienser

Sprød salat
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 hjertesalat
  • 200 g grønne bønner
Tomatsalsa
  • 1 rød chili
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 bundt basilikum
  • 1 fed hvidløg
Spinat-scramble
  • 1 rødløg
  • 200 g spinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • ½ dl letmælk
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • ½ dl Hoisin sauce
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Tilberedning

Sprød salat
Skyl og afdryp bønnerne. Skyl salaten, og snit den fint. Nip de grønne bønner og damp dem i ca. 3 minutter. Vend de to slags bønner sammen med salaten.

Tomatsalsa
Hak chilien fint. Hak tomater og basilikum. Vend tomaterne med presset hvidløg, chili og basilikum.

Spinat-scramble
Hak løget. Skyl spinaten, og hak den. Varm olien på en pande, og steg løg med presset hvidløg et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde lidt sammen. Pisk æggene sammen med mælken og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen på panden og vend rundt, som når du laver scramble æg.

Vend spinat-scramble med tomatsalsa og servér med sprød salat, et dryp Hoisin sauce og fuldkornsbrød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 340 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (520 kcal). Kulhydrat 80 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 3 g

UH4017