Ingredienser
Bagte søde kartofler- 1 kg søde kartofler
- 1 bundt frisk koriander
- 1 kg rodfrugter fx gulerødder, jord¬skokker, rødbeder
- 2 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 4 kviste frisk timian
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 2 spsk. flydende honning
- 100 g rucola
- ½ dåse kikærter
- 1 tsk. spidskommen
- evt. lidt chiliflager
- ½ tsk. flagesalt
- 2 dl skyr 0,2 %
- 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Tilberedning
Bagte søde kartofler
Skrub kartoflerne, og tør dem godt. Er de store, halveres de. Læg kartoflerne i en smurt ildfast form, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, til skindet er mørkt, og kartoflerne er møre. Er det meget store kartofler, bages de lidt længere tid.
Rodfrugtsalat
Skræl rodfrugterne og skær i lange skiver på skrå. Pil løgene og skær i både. Vend grønsagerne med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys timian over og krydr med flagesalt og peber. Steg grønsagerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Dryp honning over og steg i yderligere 5 minutter, til grønsagerne er møre. Skyl salaten, og slyng den tør. Vend rucola med rodfrugter.
Ristede kikærter
Afdryp kikærterne, og tør dem godt. Rist dem på en tør pande med spidskommen og lidt chili, til de er gyldne. Drys med flagesalt og tag dem af panden.
Hvidløgsskyr
Rør skyr med mayonnaise, sennep, presset hvidløg, flagesalt og peber.
Skær et snit i de lune kartofler og servér med hvidløgsskyr, koriander, rodfrugtsalat og ristede kikærter.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 260 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ/525 kcal Kulhydrat 85 g Fedt 8 g, heraf mindre end 2 g mættet fedt, 19 g
Hjerteliv nr. 4, 2021