Ingredienser

Bagte søde kartofler
  • 1 kg søde kartofler
  • 1 bundt frisk koriander
Rodfrugtsalat
  • 1 kg rodfrugter fx gulerødder, jord¬skokker, rødbeder
  • 2 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 kviste frisk timian
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 2 spsk. flydende honning
  • 100 g rucola
Ristede kikærter
  • ½ dåse kikærter
  • 1 tsk. spidskommen
  • evt. lidt chiliflager
  • ½ tsk. flagesalt
Hvidløgsskyr
  • 2 dl skyr 0,2 %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Tilberedning

Bagte søde kartofler
Skrub kartoflerne, og tør dem godt. Er de store, halveres de. Læg kartoflerne i en smurt ildfast form, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, til skindet er mørkt, og kar­toflerne er møre. Er det meget store kartofler, bages de lidt længere tid.

Rodfrugtsalat
Skræl rodfrugterne og skær i lange ski­ver på skrå. Pil løgene og skær i både. Vend grønsagerne med olivenolie og fordel på en bageplade med bage­papir. Drys timian over og krydr med flagesalt og peber. Steg grønsagerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Dryp honning over og steg i yderligere 5 minutter, til grønsagerne er møre. Skyl salaten, og slyng den tør. Vend rucola med rodfrugter.

Ristede kikærter
Afdryp kikærterne, og tør dem godt. Rist dem på en tør pande med spids­kommen og lidt chili, til de er gyldne. Drys med flagesalt og tag dem af pan­den.

Hvidløgsskyr
Rør skyr med mayonnaise, sennep, presset hvidløg, flagesalt og peber.

Skær et snit i de lune kartofler og servér med hvidløgsskyr, koriander, rodfrugtsalat og ristede kikærter.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 260 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ/525 kcal. Kulhydrat 85 g. Fedt 8 g, heraf mindre end 2 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2021