Ingredienser
Sennepskartofler- 1 kg vaskede kartofler
- 1 Salt og peber
- 1 rødløg
- ½ dl hønse- eller oksebouillon
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- 2 spsk vineddike
- 1 bakke feldtsalat
- 500 g gulerødder
- 1 dl syrnet fløde, cremefraiche 5 eller 9%
- 2-3 tsk citronsaft
- 1 bundt kørvel
- salt og peber
- 500 g skrubbefileter
- salt og peber
- 1 dl grahamsmel
- 2 spsk rapsolie
Tilberedning
Sennepskartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget fint. Kog bouillonen op. Pisk sennep, sukker og eddike i bouillonen. Vend forsigtigt kartofler og løg i den varme bouillon, og smag sennepskartoflerne til med salt og peber. Skyl og tør salaten. Anret kartoflerne med salaten.
Gulerodssalat med kørvel
Skræl gulerødderne, flæk dem og skær dem i tynde skiver på skrå. Rør den syrnede fløde med citronsaft, 1 spsk. vand og hakket kørvel. Vend gulerødderne i dressingen, og smag salaten til med salt og peber.
Stegte skrubbefileter
Del skrubbefileterne på langs, krydr dem med salt og peber, og vend dem i grahamsmel. Steg fisken i olie på en slip let-pande, til de er gyldne på begge sider.
Servér skrubbefileterne med sennepskartofler og gulerodssalat.
TIP
I stedet for skrubbe kan du bruge rødspætte- eller isingfilet.
Frugt og grønt pr. person
177 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2006 kJ (477,7 kcal). Kulhydrat 66,1 g. Fedt 12,5 g, heraf mættet fedt 2,7 g
Ude og Hjemme, uge 23, 2014