Ingredienser
Brødsalat med grillede grønsager- 500 g daggammelt fuldkornshvedebrød
- 2 squash, fx 1 grøn og 1 gul
- 4 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 5 kviste timian
- 2 spsk. æble- eller vineddike
- 500 g modne tomater
- 1 lille bundt frisk basilikum eller persille
- salt og peber
- 4 svinekoteletter, ca. 500 g
- salt og peber
Tilberedning
Brødsalat med grillede grønsager
Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på squashskiverne. Grill squashen, til de får grillmønster på begge sider. Hak hvidløgene fint og skær rødløget i tynde skiver. Pluk bladende af timianen. Bland løg, hvidløg, 4 tsk. olie og eddike i en salatskål. Skær tomaterne i både og bland dem i dressingen sammen med squashene. Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen eller persillen. Vend brød, timianblade og basilikumblade i salaten og smag den til med salt og peber.
Grillede svinekoteletter
Pensl koteletterne med resten af olien, krydr dem med salt og peber og grill dem 3 minutter på hver side.
Servér koteletterne med brødsalaten.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 275 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2900 kJ (700 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 32 g, heraf mættet fedt 8 g
UH3911