Ingredienser

Kage (20 stk.)
  • 350 g grov semolinamel
  • 150 g sukker
  • 75 g kokosmel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. nøddeolie
  • 125 g græsk yoghurt 2%
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 20 smuttede mandler
Sirup
  • 200 g sukker
  • 1½ dl vand
  • Saft af ½ citron
  • Evt. 1 spsk. rosenvand

Tilberedning

Kage
Tænd ovnen på 200 grader.

Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.

Bag kagen i ca. 25 minutter.

Sirup
Kom sukker og vand i en lille gryde og kog op. Lad det koge 5 minutter. Træk gryden fra blusset, tilsæt citronsaft og evt. rosenvand.

Dryp kagen med sirup og lad det absorbere i 10-15 minutter.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 800 kJ / 200 kcal Kulhydrat: 33 g Fedt: 6 g heraf mættet fedt 3 g

Hjertevarm mad 2017