Ingredienser

Kylling tikka masala
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili
  • 1 peberfrugt
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt fennikel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g rosiner
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld krydderurter, fx koriander, basilikum og bredbladet persille
Fennikel-æblesalat
  • 1 fennikel
  • 1 æble
  • 1 citron
Tilbehør
  • 4 dl basmatiris, 320 g

Tilberedning

Kylling tikka masala
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter.
Tilsæt peberfrugt og rosiner og lad kødet simre i yderligere ca. 5 minutter. Smag retten til med salt og peber. Hak krydderurterne og drys dem over.
Fenniel-æblesalat
Snit fenniklen meget fint. Brug evt. et mandolinjern. Pres citronen. Skær æblet i både og dryp dem med citronsaft. Vend æblebådene med den fintsnittede fennikel.
Servér kylling tikka masala med fennikel-æblesalat og kogte basmatiris til.

Frugt og grønt pr. person

326 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2881 kJ (686 kcal). Kulhydrat 99 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 37, 2011