Ingredienser
Kartoffelsalat- 800 g nye kartofler
- 1 spidskål
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 200 g blåbær
- 3 dl yoghurt naturel 1½ %
- 2 spsk. fedtreduceret mayonnaise
- ½ tsk. salt
- peber
- 1 bundt dild
Tilberedning
Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.
Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkkenbordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blåbærrene.
Dildcreme
Rør yoghurt med mayonnaise og smag til med salt og peber. Skyl og hak dilden og vend i dressingen.
Vend kartofler med dildcreme og dernæst med spidskål og blåbær, og anret salaten i en stor skål eller på et fad.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1300 kJ (310 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjerteliv0217