Ingredienser

  • 1 kg rødløg
  • 2 spsk raps eller olivenolie
  • 1 dl balsamico eddike
  • 50 g korender
  • 800 g kartofler
  • 1 spsk raps eller olivenolie
  • 2 tsk groft salt, gerne Maldon
  • 4 bøffer af magert oksekød, 500 g
  • salt og peber
  • 400 g grønne bønner

Tilberedning

Pil løgene og skær dem i strimler. Varm olien i en rustfri stålgryde og svits løgene uden at de tager farve. Skru helt ned for varmen og lad løgene simre under låg ½ times tid. Rør i dem af og til. Tilsæt balsamico eddiken og korender og lad eddiken koge ind ved svag varme i ca. ½ time.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på tværs uden at skære dem helt igennem. Sæt kartoflerne i et ildfast fad, pensl dem med olie og drys dem med salt. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 45 minutter til 1 time afhængig af størrelsen. Steg bøfferne på en grillpande 2-4 minutter på hver side afhængig af bøffernes tykkelse og personlig smag og krydr dem med salt og peber.

Servér bøfferne med rødløgskompot, hasselback kartofler og dampede grønne bønner.

TIP
1 kg løg lyder voldsomt til 4 personer, men den lange tilberedningstid gør, at løgene svinder meget.

Frugt og grønt pr. person

350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2450 kJ (600 kcal). Kulhydrat 72 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4 g