Ingredienser

  • 240 g broccoli, renset vægt
  • 800 g frisk spinat
  • 25 g pinjekerner
  • 2 dl hønsebouillon
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 økologiske citroner, revet skal af
  • salt og peber

Tilberedning

Fjern stokken fra broccolien og skær hovederne i mundrette buketter. Skyl og rens spinaten godt. Læg den fx i en skål med vand og skyl ad flere gange. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og sæt dem til side. Varm bouillonen i en sautérpande og damp broccolien heri i ca. 2 minutter. Kassér bouillonen og hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Damp spinaten i det vand, som hænger ved. Tag panden af varmen, når spinaten er faldet sammen. Pres spinaten fri for overskydende vand og vend den med broccoli, pinjekerner og rosiner. Vend olivenolie
i salaten sammen med reven citronskal. Smag til med salt og peber.

Frugt og grønt pr. person

ca. 210 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (210 kcal). Protein 9 g. Kulhydrat 24 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g. Kostfibre 5 g