Ingredienser

Grøn curry
  • 400 g store rejer med skal eller 300 g uden skal
  • 150 g svampe, fx kejserhatte, østershatte, shiitake eller champignons
  • ½ kinakål
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1-2 spsk. grøn thai karrypasta
  • 3 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 150 g bønnespirer
  • salt
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsjasminris, 320 g
  • 1 bundt koriander

Tilberedning

Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op.

Varm resten af olien op på panden, og svits svampene, til de er brune på begge sider. Tag også dem op.

Svits hvidløget et øjeblik på panden, tilsæt karrypasta, og spæd med 1 dl bouillon til en tyk sauce. Steg kinakål, forårsløg og bønnespirer i saucen, til det hele falder lidt sammen. Tilsæt rejer, svampe og resten af bouillonen, og kog det op.

Smag til med salt, og servér curryen med kogte ris og et drys hakket koriander.

TIP
I stedet for grøn karrypasta kan du bruge rød eller gul karrypasta. Du finder karrypastaerne på supermarkedernes hylder med asiatiske specialiteter.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (510 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 21, 2014
Ude og Hjemme