Ingredienser
Rejecocktail- ½ lille kinakål eller icebergsalat, 250 g
- 1 bundt grønne asparges, 500 g
- 1 bundt forårsløg
- 1 agurk
- 2 avokadoer
- saft af 1 citron
- 300 g rejer
- 2 spsk risvinseddike
- 1 spsk sojasauce
- 2 tsk sukker
- 1 frisk revet ingefær
- 4 skiver groft brød, 300 g
Tilberedning
Rejecocktail
Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern stenene, dryp citronsaft over, og skær dem i tynde både.
Dressing
Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
Fordel kinakål, asparges, forårsløg, agurk, avokado og rejer. Hæld dressingen over og servér ristet brød til.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 380 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2050 kJ (490 kcal). Kulhydrat 71,3 g. Fedt 13,3 g, heraf mættet fedt 2,1 g
Ude og Hjemme, uge 20, 2013