Ingredienser
Citroncreme- 2 æggeblommer
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 vaniljestang
- 3 dl letmælk
- saft af 1 citron
- 8 abrikoser
- 100 g makroner
Tilberedning
Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i kog ved svag varme under piskning, til cremen tykner. Smag cremen til med citronsaft.
Hæld cremen i en skål, og lad den køle af. Pisk i den undervejs, så den ikke danner klumper.
Halvér abrikoserne, fordel dem i et ovnfast fad, og bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter. Afkøl abrikoserne.
Fordel bagte abrikoser, knuste makroner og citroncreme lagvis i glas.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 75 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1000 kJ (244 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2 g
UH3614