Ingredienser

Citroncreme
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl letmælk
  • saft af 1 citron
  • 8 abrikoser
  • 100 g makroner

Tilberedning

Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i kog ved svag varme under piskning, til cremen tykner. Smag cremen til med citronsaft.

Hæld cremen i en skål, og lad den køle af. Pisk i den undervejs, så den ikke danner klumper.

Halvér abrikoserne, fordel dem i et ovnfast fad, og bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter. Afkøl abrikoserne.

Fordel bagte abrikoser, knuste makroner og citroncreme lagvis i glas.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (244 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2 g

UH3614