Ingredienser
Rabarber- 400 g rabarber, renset vægt
- 75 g lyst rørsukker
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 spsk. honning
- 50 g havregryn
- 20 g mandler
- 2 dl skyr naturel 0,2 %
- 2 spsk. flormelis
- korn af 1 stang vanilje
Tilberedning
Rabarber
Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne.
Havregrynscrunch
Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er gyldne og sprøde. Rør i dem undervejs. Hak mandlerne og vend dem i havregrynene.
Vaniljeskyrcreme
Rør skyr med flormelis og vaniljekorn.
Fordel rabarberkompot, vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch lagvis i glas. Slut med et lag creme.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 0 g
Ude og Hjemme, uge 18, 2014
Ude og Hjemme