Ingredienser

Timianfrikadeller
  • 500 g hakket kalv og flæsk, højst 10 % fedt
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. finthakket frisk timian
  • ca. 1 dl skummet-, mini-, eller letmælk
  • 1½ spsk. raps- eller olivenolie til stegning
Rødkål med æble
  • 1 rødkål, ca. 1 kg
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl æblemost
  • 2 æbler
  • salt og peber
  • 3-4 spsk. æble- eller lagereddike
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Timianfrikadeller
Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn og timian. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på en pande i olien.

Rødkål
Skær rødkålen i ½ cm tykke strimler. Hak løget. Svits løget i olien i et par minutter. Tilsæt kålen og svits den med, til den begynder at falde sammen og dufte. Tilsæt æblemost og lad kålen simre under låg i ca. 30 minutter. Skær æblerne i små tern, vend dem i kålen og kog den op. Smag til med salt, peber og eddike.

Servér frikadellerne med rødkål og kogte kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2750 kJ (700 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 6 g

UH4912