Ingredienser

Kebab
  • 100 g chana dal (halverede kikærter)
  • 2 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 75 g ingefær
  • 1 spsk. smagsneutral rapsolie
  • 500 g hakket lam- eller oksekød 3-7%
  • ½ tsk. salt
  • 3 friske grønne chilier
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 tsk. garam masala
  • ½ tsk. kashmiri chilipulver
  • ½ tsk. sort spidskommen (shahi Zeera) eller almindelig spidskommen
  • ½ tsk. salt
  • 1 limefrugt kun saft
  • 1 æg
  • Ca. 2 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. smagsneutral rapsolie til stegning
Tilbehør
  • 1 rød chili
  • Frisk koriander
  • ½ portion roti (fladbrød)
  • Evt. en portion mynte chutney
  • Kinaradisesalat

Tilberedning

Kebab
Læg chana dal i blød i en skål med vand i ca. 1 time.

Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak løg, hvidløg og ingefær fint i en foodprocessor eller minihakker.

Varm olien i en gryde og svits det ved medium varme i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra chana dal og vend dem i gryden sammen med kødet. Hæld vand ved til det lige akkurat dækker. Tilsæt salt og lad det koge med låget på skrå ca. 20 minutter, eller indtil det meste af væsken er fordampet. Fjern låget og kog i yderligere 5-10 minutter under omrøring, til alt væske er fordampet og kødet begynder at brune.

Bred kødet ud på en bageplade og lad det køle af. Kom det afkølede kød i en foodprocessor og kør til en blød fars.

Hak chili og koriander fint og blend i farsen sammen med garam masala, chilipulver, spidskommen, salt og saft af limefrugten. Pisk ægget sammen og blend det i farsen lidt af gangen.

Kom farsen i en skål og rør den med melet. Tjek om farsen er fast nok til at forme til små bøffer og tilsæt evt. mere mel for at samle den.

Del farsen i ca. 20 stykker. Kom lidt vand på hænderne og form hvert stykke til en lille bøf, omkring 4 cm i diameter og ½ cm tyk.

Du skal have de 3 spsk. olie til at række til stegning af alle kebabberne, så dryp kun lidt på panden af gangen. Varm lidt olie op på en slip let pande. Brun så mange kebab der er plads til på panden ved middelhøj varme. Vend dem forsigtigt om. Dryp med en lille smule olie og brun dem på den anden side. Læg dem på en tallerken og hold dem lune, mens resten steges på samme måde.

Tilbehør
Servér shami kebab med hakket chili, frisk koriander, kinaradisesalat, roti og evt. mynte chutney.

TIP
I stedet for kinaradisesalat kan du servere løgsalat til.

Servér evt. kebab som hovedret til 4 personer.

Shami kebab kan både spises som forret, snack med te eller som en del af et måltid.

Frugt og grønt pr. person

125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ /350 kcal Kulhydrat: 39 g Fedt: 13 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017