Ingredienser

Sojagravad laks
  • 500 g laksefilet med skind
  • ¼ tsk stødt koriander
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk muscovadosukker eller brun farin
  • ½ dl sojasauce
Nudelsalat
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 2 forårsløg
  • 100 g babyspinat
  • 300 g spidskål
  • 1 spsk ristet sesamolie eller alm sesam- eller nøddeolie
  • 2 spsk citronsaft
Tilbehør
  • 1 lille bundt koriander

Tilberedning

Sojagravad laks
Fjern ben fra laksefileten, men lad skindet blive på. Læg laksen i et fad eller i en plastikboks med skindsiden nedad. Drys koriander over fisken. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med muscovadosukker eller farin og fordel blandingen over fisken. Dryp forsigtigt med sojasauce, så sukkerlaget ikke glider af.

Lad laksen trække i køleskabet i 1 døgn. Vend laksen, og lad den trække endnu et døgn.

Tag laksen op af fadet, dup den tør og skær den i korte skiver på skrå.

Nudelsalat
Kog nudlerne som angivet på emballagen. Lad de kogte nudler køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte.

Skær forårsløgene i tynde skiver. Skyl og tør spinaten. Snit kålen i tynde strimler. Bland sesamolie og citronsaft. Bland nudler, grønsager og dressing grundigt sammen.

Servér den sojagravede laks med nudelsalat, eventuelt drysset med korianderblade.

Frugt og grønt pr. person

117 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1921 kJ (457,3 kcal). Kulhydrat 43,6 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 3,7 g

Ude og hjemme, uge 31, 2012