Ingredienser

  • 400 g rødbeder
  • 1 dl quinoa
  • 1 granatæble
  • 1 appelsin
  • 1 lille bundt persille
  • 20 g dadler uden sten
  • 20 g mandler eller hasselnødder
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie

Tilberedning

Skur rødbederne, og kog dem i ca. 45 min. afhængig af størrelsen. Mærk efter med en kniv, om de er møre. Ellers koges de lidt længere tid. Skyl rødbederne, og gnub skindet af. Kog imens quinoa som angivet på emballagen.

Massér granatæblet, og halvér det. Pres saft og kerner over i en skål. Skær rødbederne i små tern. Skær appelsin i fileter. Skyl og hak persillen.

Vend rødbeder med quinoa, appel­sin, persille, hakkede dadler, nødder, granatæblekerner og -saft. Smag til med salt, peber, citronsaft og oliven­olie.

Frugt og grønt pr. person

ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ/450 kcal Kulhydrat 58 g Fedt 15 g, heraf 1½ g mættet fedt Protein 11 g

Hjerteliv nr. 3, 2023