Ingredienser

Grønkålssalat
  • 100 g quinoa
  • 200 g ribbet grønkål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. Sukker
  • 1 granatæble
  • 2 æbler
  • 1 bakke karse
  • peber
Pocheret æg
  • 4 æg

Tilberedning

Grønkålssalat
Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl quinoa. Hak grønkålen, og kom den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram det godt. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Skær æbler i tynde både og vend i grønkål med quinoa.

Pocheret æg
Bring en stor gryde i kog med vand. Lav en hvirvel i vandet. Slå ægget ud i et glas. Kom ægget ned i hvirvlen. Sænk varmen, og lad ægget ”koge” i ca. 3 minutter. Tag det op med en hulske og gentag med de øvrige æg.

Fordel salaten på tallerkner og top med pocheret æg. Drys med karse og krydr med peber.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 130 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (260 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2 g

HJERTELIV0417