Ingredienser

Rodfrugtsalat
  • 2 persillerødder
  • 500 g selleri
  • 2-3 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2-3 spsk. frisk citronsaft
  • salt og peber
Peberbagt ørred
  • 500 g ørred- eller laksefilet
  • 3 tsk. blandede peberkorn
  • salt
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Rodfrugtsalat
Skræl persillerod og selleri, og skær dem i tynde skiver. Svits selleri og persillerod i 2 spsk. olie på en stor pande. Tilsæt 1 dl vand og damp rødderne i et par minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Tilsæt grofthakket persille, dryp med citronsaft og eventuelt 1 spiseskefuld olie mere. Smag til med salt og peber.

Peberbagt ørred
Læg fisken i et ovnfast fad. Kværn peberkornene groft over fisken og drys med salt. Bag fisken i 10 minutter ved 200 grader.

Servér ørreden med rodfrugtsalat og kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (470 kcal). Kulhydrat 67 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 2 g

UH0614