Ingredienser
Persillepesto- 1 stort bundt persille
- 50 g mandler eller pinjekerner
- 30 g hel parmesanost
- 1 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- saft af 1 citron
- salt og peber
- 300 g laksefilet uden skind og ben
- 300 g torskefilet uden skind og ben
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk citronpeber
- 1 tsk salt
- 8 træspyd
- 500 g rosenkål
- 320 g pasta, fx penne eller muslinger
Tilberedning
Persillepesto
Kom persille, mandler eller pinjekerner, revet parmesan og presset hvidløg i en blender og kør, mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fiskespyd
Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3×3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend fisken i olien og lad den marinere i 15 minutter. Læg træspyddene i vand imens. Træk fisken på spyd, så der sidder både torsk eller laks på hvert spyd. Læg fiskespyddene på en bageplade med bagepapir. Tænd grillen i ovnen til høj varme og steg fiskespyddene under grillen i ca. 4 minutter.
Rens rosenkålen og halvér dem. Kog pastaen som angivet på emballagen. Kog rosenkålen med de sidste 3 minutter. Afdryp pasta og kål i en sigte og vend det med ¼ del af persillepestoen.
Servér pastaen med fiskespyd.
TIP
Resten af pestoen kan opbevares i et glas med låg i køleskabet. Pestoen holder sig i op til 1 uge.
Frugt og grønt pr. person
131 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2745 kJ (654 kcal). Kulhydrat 75 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 5, 2013