Ingredienser

Persillepesto
  • 1 stort bundt persille
  • 50 g mandler eller pinjekerner
  • 30 g hel parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • saft af 1 citron
  • salt og peber
Fiskespyd
  • 300 g laksefilet uden skind og ben
  • 300 g torskefilet uden skind og ben
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk citronpeber
  • 1 tsk salt
  • 8 træspyd
  • 500 g rosenkål
  • 320 g pasta, fx penne eller muslinger

Tilberedning

Persillepesto
Kom persille, mandler eller pinjekerner, revet parmesan og presset hvidløg i en blender og kør, mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto og smag til med citronsaft, salt og peber.

Fiskespyd
Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3×3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend fisken i olien og lad den marinere i 15 minutter. Læg træspyddene i vand imens. Træk fisken på spyd, så der sidder både torsk eller laks på hvert spyd. Læg fiskespyddene på en bageplade med bagepapir. Tænd grillen i ovnen til høj varme og steg fiskespyddene under grillen i ca. 4 minutter.

Rens rosenkålen og halvér dem. Kog pastaen som angivet på emballagen. Kog rosenkålen med de sidste 3 minutter. Afdryp pasta og kål i en sigte og vend det med ¼ del af persillepestoen.

Servér pastaen med fiskespyd.

TIP
Resten af pestoen kan opbevares i et glas med låg i køleskabet. Pestoen holder sig i op til 1 uge.

Frugt og grønt pr. person

131 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2745 kJ (654 kcal). Kulhydrat 75 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 5, 2013