Ingredienser
- 2 rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 300 g svampe, fx østershatte, champignoner eller blandede svampe
- 500 g broccoli
- 3 dl grønsagsbouillon
- 2-3 kviste timian eller 2 tsk tørret timian
- 2 tsk majsstivelse
- 1 dl madlavningsfløde 8% eller kaffefløde 9%
- salt og peber
- 400 g pasta, fx skruer, konkylier eller muslinger
Tilberedning
Snit løgenei strimler og svits dem i olien i en sautérpande eller bredbundet gryde, udenat de tager farve. Del store svampe i mundrette stykker og del broccolien i små buketter.
Sautér grønsagerne på panden sammen med løgene. Kom bouillon og timian i rettenog lad den simre i ca. 5 minutter. Rør majsstivelse ud i koldt vand og komjævningen i retten. Giv den et hurtigt opkog. Tilsæt fløden lige før serveringog varm retten igennem.
Smag ragouten til med salt og rigeligt friskkværnetpeber.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen, dræn den og vend den igrønsagsragouten. Servér pastaretten straks.
TIP
Retten er velegnet som tilbehør til fx ristet laks,stegt kyllingebryst og stegt skinkeschnitzel. Serverer du retten som tilbehør,kan du sætte pastamængden ned til 320 g.
Frugt og grønt pr. person
192,5 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2343 kJ (557,8 kcal). Kulhydrat 94,2 g. Fedt 13,6 g, heraf mættet fedt 3 g
Ude og Hjemme, uge 3, 2012