Ingredienser

Rodfrugtmos
  • 1 kg skrællekartofler
  • 2 pastinakker eller persillerødder, ca. 300 g
  • ¼ selleri, ca. 300 g
  • salt og peber
Parmesangratinerede porrer
  • 1 bundt porrer
  • 7 stilke timian
  • 1 dl rasp
  • 50 g parmesan
  • 2 spsk. olie
Tomat-gulerodvinaigrette
  • 1 stor gulerod
  • 2 tomater
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk. æbleeddike eller hvid balsamico
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • salt og peber

Tilberedning

Rodfrugtmos
Skræl kartofler, pastinakker eller persillerødder og selleri og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og rodfrugter møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det. Mos kartofler og rodfrugter med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd med kogevandet, til mosen er blød og luftig. Smag den til med salt og peber.

Parmesangratinerede porrer
Skyl porrerne grundigt fri for jord. Det er nemmere, hvis man flækker den grønne top, som kan være fyldt med jord. Skær porrerne i stykker på ca. 10 cm. Kog porrerne i letsaltet vand, til de er møre. Tag porrerne op af vandet med en hulske og lad dem dryppe af på et viskestykke. Læg porrerne i et fad, eventuelt med de grønne toppe oven på hinanden, så de gratinerede porrer får en ensartet højde. Riv parmesanen. Pluk bladene af timianen, hak dem lidt og bland dem med rasp og parmesan. Drys blandingen over porrerne. Dryp med olie og gratinér porrerne under ovnens grill, til overfladen er gyldenbrun og sprød.

Tomat-gulerodvinaigrette
Skær gulerod og tomater i bittesmå tern. Bland tomater og gulerødder sammen med finthakket persille, eddike eller balsamico og olie og smag til med salt og peber.

Servér porrerne med urtemosen og vinaigretten

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (500 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4411