Ingredienser

Ovnbagt hornfisk med fennikel
  • 2 fennikel
  • 1 stort løg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g hornfiskefileter
  • salt og peber
  • 1 bundt dild
Tomatsalat
  • 500 g tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sennep
  • 2 spsk. vin- eller æbleeddike
  • salt og peber
  • 1 bundt persille
Tilbehør
  • 1 kg kogte kartofler

Tilberedning

Hornfisk i fad
Skær fennikel og løg i tynde skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og dryp med olien. Læg stanniol over fadet, og bag det ved 200 grader i 25 minutter. Klip hornfisken over i midten, og klip finnerne af. Halvér fileterne, og rul dem sammen. Hold rullerne fast med tandstikker. Læg fisken oven på grønsagerne og krydr med salt og peber. Læg stanniolen over fadet, og bag det endnu i 15 minutter.

Tomatsalat
Skær tomaterne i skiver, og bred dem ud på et fad. Hak hvidløget fint, og bland det med olie, sennep, eddike, salt og peber. Dryp dressingen over tomaterne. Hak persillen og drys på toppen af salaten.

Servér fisken med tomatsalat, hakket dild og kogte kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 2 g

UH3717