Ingredienser

Sprød peberrodskål
  • 500 g spidskål, gerne rødt
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • 1 spsk fintrevet peberrod
  • salt og peber
Laksebøffer
  • 500 g laksefilet uden skind
  • 2 tsk olivenolie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød, 280 g
  • 4 spsk kapers
  • 1 rødløg
  • ½ bakke karse

Tilberedning

Sprød peberrodskål
Snit kålen fint. Rør mayonnaisen sammen med citronsaft og peberrod. Vend kålen i dressingen, og smag til med salt, peber, og eventuelt mere peberrod og citron.

Laksebøffer
Hak laksekødet fint med en kniv. Form 4 bøffer på størrelse med rugbrødet, og hak dem let på overfladen. Steg bøfferne i olien på en pande, hårdt og hurtigt, så de bliver gyldenbrune på overfladen uden at blive tørre indeni. Krydr dem med salt og peber.

Tilbehør
Anret kålen på brødet og læg en laksebøf ovenpå. Drys kapers, finthakket rødløg og karse på toppen, og servér bøfferne med det samme.

 

Frugt og grønt pr. person

182 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Nyt energiindhold indsat 4101 Lakse-pariserbøf med sprød peberrodskål https://hjerteforeningen.dk-admin/post.php?action=edit&post=4101 https://hjerteforeningen.dk/opskrifter/lakse-pariserboef-med-sproed-peberrodskaal/ 2013 Ude og Hjemme, uge 36, 2013 2130 2075 Ja 2189 kJ (521 kcal). Kulhydrat 36 g. Fedt 27 g, heraf mættet fedt fedt 4,5 g

Ude og Hjemme, uge 36, 2013