Ingredienser

Kornsalat med bagte rødbeder
  • 400 g rødbeder
  • 100 g perlespelt eller -byg
  • 2 pærer
  • 50 g ribbet grønkål
  • 20 g revet vesterhavsost (kan erstattes af parmesanost)
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Vinaigrette
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. flydende honning

Tilberedning

Kornsalat med bagte rødbeder
Skur rødbederne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. (tiden afhænger af rødbedernes tykkelse), til de føles møre. Gnub skindet af, og skær rødbederne i mindre stykker. Tilbered gerne flere rødbeder, end du skal bruge, og gem dem til en anden dag.
Skyl og kog perlespelt/-byg som angivet på emballagen og afdryp. Skær pærerne i kvarte. Fjern kernehus. Vend perlespelt med rødbeder, pærer, grønkål og revet vesterhavsost.

Vinaigrette
Rør ingredienserne sammen og vend i salaten.
Anret salaten i to skåle, krydr med flagesalt og peber og nyd.

Frugt og grønt pr. person

ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ/500 kcal Kulhydrat 69 g Fedt 14 g, heraf 3 g mættet fedt Protein 13 g

Hjerteliv nr. 4, 2023