Ingredienser

Kalkunbryst
  • 600 g kalkunbryst
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl hønsebouillon
Peberrodssauce
  • 1 squash
  • 4 gulerødder
  • 1 bakke babyspinat
  • 2 dl fløde 9 %
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1-2 spsk. revet peberrod
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • salt og peber
Tilbehør
  • 800 g kartofler
  • 1 bundt kørvel

Tilberedning

Kalkunbryst
Skær kalkunbrystet i tern. Pil og hak løgene. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt kødet og steg det i ca. 5 minutter. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt hønsebouillon og kog kødet under låg i ca. 20 minutter ved svag varme, til kødet er mørt.

Peberrodssauce
Skær squashen i tern. Rens gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl og slyng spinaten tør. Kom squash og gulerødder i gryden til kødet og kog det i ca. 3 minutter, til grøntsagerne er møre.

Rør fløde med majsstivelse og rør det i gryden. Kog retten op og smag saucen til med peberrod, sennep, salt og peber. Vend forsigtigt spinaten i saucen, til den falder sammen.

Servér kalkunbryst i peberrodssauce med kogte kartofler og kørvel.

TIP
I stedet for kalkunbryst kan du bruge en tilsvarende mængde kyllingebrystfilet.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (500 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 4 g

UH2012