Ingredienser
Kalkunbryst- 600 g kalkunbryst
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 3 dl hønsebouillon
- 1 squash
- 4 gulerødder
- 1 bakke babyspinat
- 2 dl fløde 9 %
- 1 spsk. majsstivelse
- 1-2 spsk. revet peberrod
- 2 tsk. grovkornet sennep
- salt og peber
- 800 g kartofler
- 1 bundt kørvel
Tilberedning
Kalkunbryst
Skær kalkunbrystet i tern. Pil og hak løgene. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt kødet og steg det i ca. 5 minutter. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt hønsebouillon og kog kødet under låg i ca. 20 minutter ved svag varme, til kødet er mørt.
Peberrodssauce
Skær squashen i tern. Rens gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl og slyng spinaten tør. Kom squash og gulerødder i gryden til kødet og kog det i ca. 3 minutter, til grøntsagerne er møre.
Rør fløde med majsstivelse og rør det i gryden. Kog retten op og smag saucen til med peberrod, sennep, salt og peber. Vend forsigtigt spinaten i saucen, til den falder sammen.
Servér kalkunbryst i peberrodssauce med kogte kartofler og kørvel.
TIP
I stedet for kalkunbryst kan du bruge en tilsvarende mængde kyllingebrystfilet.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2000 kJ (500 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 4 g
UH2012