Ingredienser

Jordbærsorbet
  • 500 g jordbær
  • 75 g sukker
  • 25 g glukose
  • 1½ dl vand
  • saft af ½ citron
  • 1½ pasteuriseret æggehvider
Gammeldags guf
  • 1½ pasteuriseret æggehvider
  • 60 g sukker
  • 100 g jordbær til servering

Tilberedning

Jordbærsorbet
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker.

Kom jordbær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen og blend massen. Pres massen gennem en sigte og afkøl.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dernæst den blendede jordbærmasse. Rør til cremen er ensartet. Afkøl cremen.

Kør den afkølede creme på en ismaskine i ca. 15-20 min. hvorefter den fryses.

Har du ikke en ismaskine, kommer du massen i en beholder med låg, fryser og rører i den undervejs, ca. hver halve time.

Gammeldags guf
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der piskes til en guf.

Brug en isske til at lave iskugler og servér sorbeten i bægre eller glas, og top med guf og friske jordbær.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2016
Ude og Hjemme