Ingredienser

  • 4 dl brune ris
  • 200 g tigerrejer med skal
  • 2 løg
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 gul og 1 grøn peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • 100 g skinke i tern
  • 1 bundt persille
  • salt og peber

Tilberedning

Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint.

Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits løg, bladselleri, peberfrugter og hvidløg heri. Tilsæt paprika og tomater og lad saucen koge i 15 minutter. Vend de kogte ris, rejerne, skinke og hakket persille i saucen. Varm retten godt igennem og smag den til med salt og peber.

Servér jambalayaen i dybe tallerkener.

TIP
I stedet for rejer og skinke kan du bruge kyllingefilet i små tern. Steg dem ligesom rejerne og kog dem i saucen i de sidste 5 minutter. Du kan også bruge almindelige rejer i stedet for tigerrejer, og de skal bare tilsættes sammen med skinken.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 74 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

UH1012