Ingredienser
- 4 dl brune ris
- 200 g tigerrejer med skal
- 2 løg
- 4 stilke bladselleri
- 1 gul og 1 grøn peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk. paprika
- 100 g skinke i tern
- 1 bundt persille
- salt og peber
Tilberedning
Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint.
Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits løg, bladselleri, peberfrugter og hvidløg heri. Tilsæt paprika og tomater og lad saucen koge i 15 minutter. Vend de kogte ris, rejerne, skinke og hakket persille i saucen. Varm retten godt igennem og smag den til med salt og peber.
Servér jambalayaen i dybe tallerkener.
TIP
I stedet for rejer og skinke kan du bruge kyllingefilet i små tern. Steg dem ligesom rejerne og kog dem i saucen i de sidste 5 minutter. Du kan også bruge almindelige rejer i stedet for tigerrejer, og de skal bare tilsættes sammen med skinken.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 74 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
UH1012