Ingredienser

Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • ½ tsk. salt
  • 150 g fuldkorns durummel
  • 150 g hvedemel
Græskarcreme
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 store fed hvidløg
  • ¼ tsk. salt
Pizzaer/fyld
  • 400 g cherrytomater
  • 100 g groftrevet parmesan
Salat
  • 1 salathoved
  • 100 g rucola
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike eller citronsaft
  • salt og peber

Tilberedning

Pizzadej
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, durummel og hvedemel, og ælt dejen blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.

Græskarcreme
Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskaret i kvarte, læg dem på en bageplade, og bag dem med skræl i ovnen ved 200 grader, til de helt møre, ca. 45 minutter. Læg 2 upillede, fed hvidløg på bagepladen, og bag dem med. Skrab det møre græskarkød ud af skrællen med en ske. Pres de møre hvidløg ud af skrællen. Blend græskar og hvidløg til en blød creme. Tilsæt salt og evt. lidt vand, hvis cremen er meget tyk.

Pizzaer/fyld
Skru ovnen op til 220 grader. Rul dejen ud til to store cirkler, og læg hver på et stykke bagepapir. Smør græskarcreme ud på pizzaerne. Halvér tomaterne. Drys tomater og parmesan jævnt over bundende. Bag pizzaerne i ovnen, én ad gangen i 12-15 minutter til de er gyldenbrune i kanten.

Salat
Skyl og tør salat og rucola, og vend den med olie og eddike eller citronsaft, lidt salt og peber.

Servér pizzaerne med salaten.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 5 g

UH0516