Ingredienser

Dej
  • 2½ dl vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 150 g italiensk hvedemel (Tipo 00)
Fyld
  • 2 bagekartofler a 200 g
  • 2 squash
  • 1 rødløg
  • 100 g ricotta
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 100 g babyspinat

Tilberedning

Dej
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash i skiver. Skær løget i tynde både.

Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg hver af dem på et stykke bagepapir. Smør bundene med ricotta. Top efterfølgende med kartofler, squash, løg og hakket rosmarin. Dryp olivenolie over pizzaerne, og krydr med salt og peber.

Bag pizzaerne en ad gangen – gerne på en bagesten – i ovnen ved 250 grader varmluft i ca. 8 minutter, til de er sprøde.

Skyl spinat, og slyng den tør. Top pizzaerne med spinat.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 180 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (530 kcal). Kulhydrat 92 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 41, 2015