Ingredienser
Kartoffelcroutoner- 600 g kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret rosmarin
- salt og peber
- 4 dl yoghurt naturel 1½%
- 1 agurk
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 agurk
- 6 tomater
- 1 rødløg
- 2 spsk sorte oliven
- 4 kviste frisk mynte
- 1 bundt dild
- 1 tsk oregano
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 4 oksekødsbøffer, ca. 400 g, 4½ % fedt
- salt og peber
Tilberedning
Kartoffelcroutoner
Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Tzatziki
Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad yoghurten dræne til halvdelen er tilbage. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Riv agurken på den grove side af et rivejern. Rør presset hvidløg i den drænede yoghurt, vend agurken i og smag til med salt og peber.
Græsk salat
Skræl agurken og skær den i skiver. Skær tomaterne i både. Skær løget i tynde ringe.
Vend agurk med tomater, løg og oliven. Hak mynte og dild og vend det i salaten sammen med oregano, eddike og olivenolie. Krydr salaten med salt og peber.
Steak
Skær fedtkanten fra. Krydr kødet med salt og peber. Steg kødet på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet. Lad kødet hvile et par minutter, inden du skærer det i skiver.
Servér den græske salat med kartoffelcroutoner, kød og tzatziki.
Frugt og grønt pr. person
302 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1859 kJ (448 kcal). Kulhydrat 49 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 16, 2013