Ingredienser

Bagte grøntsager
  • 2 løg
  • 1 aubergine
  • 2 peberfrugter
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 tsk. paprika
Bagt guldbras
  • 4 guldbrasfileter med skind, uden ben
  • 1 citron
  • ½ tsk. salt
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. tørret dild
  • ½ tsk. citronsyre
  • 1 tsk. sød paprika
  • peber
  • 2 spsk. granatæblesaft
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsbulgur
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpure (70 g)
  • ½ tsk. salt
  • 4 dl vand

Tilberedning

Bagte grøntsager
Tænd ovnen på 200 grader.

Pil løget og skær løg, auberginer, peberfrugter og squash i ½ cm tykke skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad med olie, salt, peber og paprika. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.

Bagt guldbras
Læg fisken i et stort ovnfast fad med skindsiden nedad. Pres saften af citronen og krydr med salt. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med koriander, spidskommen, dild, citronsyre, paprika og peber. Bred blandingen ud på fisken. Bag fisken i ca. 10 minutter. Dryp granatæblesaft på fisken og bag den endnu 5 minutter.

Tilbehør
Skyl bulguren grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Varm olien i en stor gryde og vend tomatpuré i olien. Vend bulguren i blandingen og svits et øjeblik. Tilsæt 4 dl vand og salt og kog op. Sluk for blusset og lad bulguren trække ca. 10 minutter under låg. Løsn bulguren med en gaffel.

Servér fisken med bagte grøntsager og bulgur.

TIP
Guldbras kaldes også for dorade. I stedet for guldbras kan du bruge filet af havbras, ørred, laks, makrel, havbars, multe, torsk, sej, kuller, kulmule, lange og brosme.

I stedet for tomatpuré kan du bruge stærk eller mild peberfrugtpuré, som købes på glas.

Frugt og grønt pr. person

325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ / 650 kcal Kulhydrat: 80 g Fedt: 22 g, heraf mættet fedt 3 g

Hjertevarm mad 2017